Over HartslagSamen
Een reanimatie meemaken kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Het helpt vaak om erover te praten met mensen die er ook bij aanwezig waren. Ook kun je met vragen rondlopen. Heb ik het wel goed gedaan? Hoe vonden andere aanwezigen de samenwerking? Hoe is het met het slachtoffer afgelopen? Via HartslagSamen kun je antwoord op deze vragen krijgen en kun je napraten met andere betrokkenen van dezelfde reanimatiemelding.
Wie kunnen er met elkaar in contact komen?
Iedereen die betrokken is geweest bij een reanimatie kan via HartslagSamen met andere betrokkenen in contact komen. Mensen die een hartstilstand hebben overleefd, burgerhulpverleners, familie en vrienden van het slachtoffer, professionele hulpverleners en omstanders kunnen allemaal terecht bij HartslagSamen.
Je meld je alleen aan bij HartslagSamen als jij dat wilt en je bent tot niets verplicht. Ook bepaal je zelf met wie je in contact wilt komen.
Hoe werkt HartslagSamen?
Er zijn drie manieren waarop je via HartslagSamen in contact kan komen met andere betrokkenen:
- Heb jij een hartstilstand overleefd? Dan krijg je een brief van de regionale ambulancedienst thuisgestuurd met daarin een code waarmee je je kunt aanmelden via de website van HartslagSamen. Dit geldt ook voor de familie/nabestaanden van het slachtoffer.
- Ben je als professional aanwezig geweest, dan vul je een aanvraagformulier in op de website. Wij koppelen jou aan de juiste melding.
- Als burgerhulpverlener geef je op de tijdlijn van je HartslagNu-profiel aan dat je wilt deelnemen aan HartslagSamen
Van contactverzoek tot contact
Zodra je je hebt aangemeld bij HartslagSamen, zie je welke andere betrokkenen zich hebben aangemeld. Deze personen kun je een contactverzoek doen, om vervolgens met elkaar te chatten. Hieronder zie je hoe dit proces gaat:
Waarom is HartslagSamen opgezet?
HartslagSamen is een initiatief van het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. We hebben gemerkt dat mensen die betrokkenen zijn geweest bij een reanimatie graag in contact komen met andere betrokkenen. Ze zijn bijvoorbeeld benieuwd of het slachtoffer het heeft overleefd of familieleden willen de hulpverleners bedanken voor hun goede hulp (ongeacht de afloop van de reanimatie). HartslagNu wordt ondersteund door de Hartstichting, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sectororganisatie Ambulancezorg Nederland.
Bron: Hartslagsamen